ElektriČni romobili VodiČ Za Kupnju 2021

Ovaj opsežni vodič za početnike krajnji je izvor za kupnju električnog romobila. Naučit ćete o cjenovnim razredima, značajkama koje trebate uzeti u obzir, savjetima za vožnju, održavanje, sigurnost, zakonima, sastavnim dijelovima, mikromobilnosti i povijesti električnih romobila te ćete steći neke alate koji će vam pomoći u istraživanju kupnje.


Vodič za kupnju električnih romobila


Vodič je podijeljen u nekoliko odjeljaka. Slobodno upotrijebite donje veze da biste skočili ravno na ono što tražite. Ako ste tek početnik u električnim romobilima, korisno je pročitati cijeli vodič.


Kupnja električnog romobila


Kupnja električnog romobila može biti veliki izazov - postoji veliki broj izbora i stvari koje treba uzeti u obzir. Kvalitetni električni romobil može vam lako koštati 3.000 Kn, ali može koštati više od 15.000 Kn. Bacajući ključ u pitanje brojna su sumnjiva web mjesta s "recenzijama" ljudi koji nikada u životu nisu dodirnuli romobil. Kao što ćete pronaći u ovom vodiču, električni romobili uvelike se razlikuju po stilu, cijeni, značajkama, podrijetlu, pa čak i korisničkoj podršci.


Mi smo vodič za električne romobile, mali tim koji je proveo stotine sati vozeći tisuće kilometara i pregledavajući 70 i više električnih romobila od 2018. Vozili smo svaku veću marku od poznatih distributera i testirali više romobila, strože nego bilo koga u industriji. Pratimo vijesti o e-romobilima uz tjedne emisije uživo i volimo njegovati rastuću zajednicu romobila.


Naš praktični postupak pregleda uključuje certificirano testiranje dometa u stvarnom svijetu, najveće brzine i sposobnosti penjanja na brda. Vrlo smo, vrlo temeljiti. Bilježimo pojedinosti o svakom aspektu - od raspakiranja i montaže do izvedbe i izrade. Naš tim pregledava svaki priključak, kabelsku vezu, spoj, pa čak i priručnik s uputama kako bi se uvjerio da dijelimo najpotpunije podatke. Izvještavamo o svojim nalazima u pisanim recenzijama kako bismo vam pomogli pronaći najbolji romobil za vaše potrebe.


Kategorije električnih romobila


Povoljni električni romobili (<2.000 Kn)


Većina romobila koji spadaju u klasu proračunskih e-romobila ne preporučuje se za ništa osim za minimalnu ili laganu rekreacijsku uporabu. U ovoj proračunskoj cijeni očekujte motore s nedovoljnim pogonom, baterije niskog kapaciteta i slabe kočnice. Međutim, u ovoj kategoriji postoji nekoliko izvrsnih i vrlo funkcionalnih električnih romobila. Vrijedi ih pogledati odgovara li ovo vašem proračunu.


Pogledaj Ponudu >


Prigradski električni romobili (2.000 do 7.500 Kn)


Klasa električnih romobila za putovanje najveća je i stoga je podijeljena u tri kategorije. Po tim cijenama općenito smatramo da su romobili prilično uravnoteženi u pogledu karakteristika, kvalitete i performansi.


Proračunsko putovanje (2.000 do 4.000 Kn)


Ovi romobili izvrsni su za putovanja na kraće udaljenosti, imaju razumni domet i odgovarajuću kvalitetu izrade za svakodnevno putovanje. Očekujte povremene popravke tijekom nekoliko godina očekivanog vijeka trajanja. Povoljni romobili za putovanja najbolji su kada vaše putovanje ima relativno glatke površine i nema puno strmih brda. Dovoljno su lagani da ih s vremena na vrijeme možete presaviti i nositi.


Pogledaj Ponudu >


Srednje klase (2.000 do 6.000 Kn)


Električni trotinet srednjeg ranga za putovanje imat će nešto veću bateriju za veći domet i vjerojatno veću snagu motora od proračuna. Po ovoj cijeni nećete vidjeti romobile s dva motora, ali ćete vidjeti ugrađivanje ovjesa u neke modele.


Vrhunsko putovanje (4.000 do 7.500 Kn)


EMOVE Touring vrhunski je električni trotinet za putovanja s velikom snagom, dometom i briljantnim ovjesom.

romobili u vrhunskoj klasi prijevoza obično dodaju ovjes, veće motore, veće baterije i bolje kočnice u ponudu proračuna i srednje klase. Vožnja će zbog ovih nadogradnji biti udobnija, sigurnija i imati bolji domet. Međutim, postoji kompromis s povećanom težinom (oko 18 kg) koji otežava utovar u automobil ili nošenje gore.


Električni Romobili Visokih Performansi (7.500 do 10.000 Kn)


Performanse električnih romobila počinju nuditi ili ozbiljne brzine ili iznimno velike domete. Mnogi od ovih romobila sadrže dvostruke motore i znatne baterije. romobil s najdužim dometom u ovoj kategoriji može isporučiti do 81 kilometar stvarnog dometa. Na ovoj cijeni, koja se kreće od 7.500 do 10.000 Kn, također ćete početi vidjeti neke vrhunske značajke, uključujući velike pneumatske gume bez zračnica, poluhidraulične ili hidraulične kočnice, snažna svjetla i pokazivače smjera.


Električni Romobili Iznimnih Performansi (15.000+ Kn)


Ekstremni romobili poput ovih imaju najbolje performanse u svim kategorijama osim prenosivosti. Imaju masivne, dvostruke motore (neki dosežu brzine iznad 64 km / h), produženo trajanje baterije za ekstremni domet (> 64 kilometra), vrhunski ovjes i hidraulično aktivirane disk kočnice za zaustavljanje pri velikim brzinama. Iako su još uvijek pogodne za svakodnevno putovanje na posao, njihove veće gume jedine su napravljene za terenske vožnje. Ovi romobili ekstremnih performansi su i najteži (obično +32 kg), pa ako trebate sklopiti i nositi ove romobile, pobrinite se da vam odgovara težina.


Značajke električnih romobila


Što još trebate znati prije kupnje e-romobila? Sada kada smo razmotrili neke važne čimbenike za razmišljanje, zaronimo u neke druge teme koje će vjerojatno utjecati na to koji ćete romobil odlučiti kupiti, uključujući cijenu, raspon, težinu, najveću brzinu, težinu vozača i ocjenu IP -a.


Cijena


U kupnji električnih romobila uvijek će biti boljih i lošijih vrijednosti, ali u osnovi kvaliteta i značajke poboljšavaju se s cijenom. Nećete kupiti ekstremni off-road romobil od zvijeri za 1.300 kuna. Za kategorije cijena pogledajte kategorije električnih romobila.


Pomoću baze podataka za usporedbu možete postaviti minimalne i maksimalne granice cijene u proračunski raspon koji odgovara vašim potrebama. Ovo će vratiti sve opcije romobila dostupne u tom rasponu, a za većinu možete prijeći na naše detaljne recenzije (pisane i video).


Domet


Domet se odnosi na udaljenost koju romobil može prijeći prije nego što mu se isprazni baterija. Domet vašeg električnog romobila ovisit će o različitim čimbenicima, uključujući snagu motora, težinu vozača, težinu romobila, vrijeme, način rada i prosječnu brzinu. Na svim romobilima provodimo testiranje dometa u stvarnom svijetu kako bismo utvrdili realnu procjenu dometa.


Naše testiranje dometa s certifikatom izvodi isti vozač na istoj gradskoj ruti s čestim zaustavljanjima, neravnim cestama i usponima uz najviše performanse romobila. Vozač od 74 kg gura romobil do krajnjih granica, maksimalno gasi i vozi dok baterija potpuno ne isprazni.


Oprezno pravilo je uzeti sve što proizvođač reklamira i podijeliti na dva. Rezultati ankete o električnim romobilima 2018. pokazuju da većina proizvođača u svojim tvrdnjama o rasponu precjenjuje 30%.


Kao i sve baterije, kako vrijeme prolazi, kapacitet baterije (i raspon romobila) će se smanjivati. Većina baterija održat će svoj integritet najmanje 300 do 500 ciklusa punjenja, a najbolje baterije izdrže do 1000 ciklusa punjenja prije nego što se počnu razgrađivati. Razmislite o putu na posao i o tome koliko daleko putujete u uobičajenom danu. Upamtite da kad vam romobil ostane bez snage, bez obzira na veličinu, i dalje ga možete udariti nogom.


Profesionalni savjet: Također možete ponijeti punjač sa sobom ili kupiti dodatni punjač koji ćete ostaviti na odredištu. Neki romobili visokih performansi imaju dvostruke priključke za punjenje, što skraćuje vrijeme punjenja upola pri korištenju dva punjača.


Težina


Težina može biti veliki faktor ako morate sklopiti i nositi svoj romobil, posebno redovito.


Većina romobila s razumnim dometom (> 24 kilometra) težit će preko 11 kg. romobile koji daleko prelaze 14 kg bit će prilično teško nositi dugo vremena. Ručka ili naramenica pomoći će podnijeti težinu. Neki romobili imaju dodatne kotače ili sklopljenu konfiguraciju koja im omogućuje da se kotrljaju poput kompaktnog Glion Dolly-a pogodnog za putovanja. Međutim, romobile će se i dalje morati prevoziti uz stepenice ili dizati u vozilo. Čak i vrlo prenosiva Dolly ima presavijene dimenzije 94 x 30 x 20 cm i teži 13 kg, što nekima može biti nezgodno za nošenje.


Ako ste na tržištu za rekreativno jahanje ili zvjerski način vožnje off-roadingom i niste usredotočeni na njegovu prenosivost, težina nije toliko važan čimbenik kao kvaliteta izrade i najveća brzina. Ako tražite prigradski električni romobil za rješavanje problema zadnjeg kilometra na vašoj svakodnevnoj ruti, važno je uzeti u obzir njegovu težinu.


Razmislite o svom putovanju na posao:


Hoćete li morati ići stepenicama?

Ima li vaše odredište lift?

Imate li dopuštenje i prostor za spremanje vašeg romobila unutra (prvenstveno na radna mjesta)?

Imate li zamjenski prijevoz u slučaju loše vidljivosti i/ili lošeg vremena?

Možete li podići romobil u prtljažnik?


Neki uvjeti, poput kišnog vremena, mogu zahtijevati da odete javnim prijevozom ili da se vozite kući. Većina vozača dopustit će vam da svoj romobil stavite u prtljažnik, no ipak ga morate sami moći manevrirati u vozilo.


Profesionalni savjet: Za usporedbu, prosječna težina usisavača za kućanstvo iznosi 5 do 8 kg, a mnogi imaju dimenzije slične velikim sklopljenim romobilima. Alternativno, posjetite trgovinu sportske opreme i pokupite nekoliko bučica ili kettlebella kako biste provjerili koju težinu možete udobno podnijeti.


Najveća brzina


Najveća brzina nije veliki faktor za većinu putnika sve dok romobil može doseći 24 km / h. Zapravo, neke općine imaju zakone protiv prelaska 24 km / h na električnim romobilima, a većina ograničava vožnju romobilima po pješačkim pločnicima.

Vožnja u automobilu ili čak na biciklu pri 24 kmh osjeća se drugačije od vožnje električnim romobilom pri toj brzini zbog guma i ubrzanja. U stvarnosti, kada putujete cestama ili biciklističkim stazama, 24 kmh do 29 kmh je dovoljno brzo. Ako se redovito vozite u gradskom prometu, romobili s dobrim ubrzanjem i najvećom brzinom u ovom rasponu mogu vam pomoći u izbjegavanju nesreća. Ako ste zainteresirani za romobile ekstremnih performansi, oni mogu doseći brzinu od 81 kmh (poput Kaabo Wolf Warrior 11) i preporučujemo nošenje ozbiljne sigurnosne opreme kada putujete tim brzinama.


Profesionalni savjet: Uvijek nosite kacigu dok vozite romobil pri bilo kojoj brzini.


Težina vozača


Maksimalno opterećenje ili najveća težina vozača ograničenje je težine koje električni romobil može podnijeti. Za većinu romobila ovo ograničenje se kreće od 100 kg do 120 kg. Ako imate više od ovoga, pobrinite se da gledate romobile koji mogu podnijeti vašu težinu. Iz sigurnosnih razloga ne smijete prekoračiti ograničenje težine koje je naveo proizvođač.

Imajte na umu da će čak i ako je romobil ocijenjen za vašu težinu, a vi ste na vrhu granice, bit će sporiji i imati manji domet u usporedbi s lakšim vozačem. Također razmislite hoćete li nositi ruksak ili bilo što drugo što će dodati ukupnu težinu koju će romobil podnijeti. Za vozače blizu 100 kg ili iznad njih, trebate se usredotočiti na električne romobile s motorom od najmanje 500 vata.

Savjet stručnjaka: Usporednu bazu podataka možete filtrirati na temelju težine vozača.


Snaga motora


Električni romobili za odrasle imaju mostove glavčine, koji su elektromotori bez četkica istosmjerne struje (BLDC) koji su ugrađeni u glavčinu kotača. Svi električni romobili imaju barem jedan motor, dok će snažniji imati dvostruke motore.


Elektromotori se ocjenjuju na temelju njihove potrošnje energije, koja je izražena u jedinicama vata (npr. 600 vata). Snažniji motori imat će veću snagu. Snaga motora općenito počinje od 200 vati i ide sve do 6270 vata na Dualtronu X.


Prosječni romobil za putovanja, poput Xiaomi Mi M365 ima motor od 250 vati; romobil srednjeg ranga poput Fluid FreeRide Horizon ima motor od 500 vata; i romobil ekstremnih performansi, poput Kaabo Wolf Warrior 11, ima dvostruke motore od 1200 W (ili snagu motora od 2400 W).


Odraslim osobama ne preporučujemo ništa ispod 250 vata za svakodnevno putovanje na posao. To će biti primjereno za ravne površine i vrlo male brežuljke. Ako živite u području sa strmijim brdima, razmislite o potrošnji na 350 ili 500 vata. Čak i s 500 vata, vaš će se romobil usporiti na brdima srednje veličine. Veći motori neće samo pomoći pri podizanju brda, već će vas i brže dovesti do najveće brzine.


Suspenzija


Ovjes, sličan onom u automobilu, ublažava neravnine i udubljenja na cesti i poboljšava kvalitetu vožnje. Bez toga, a pogotovo ako imate čvrste gume (bez zraka), osjetit ćete svaku neravninu koju pređete. Ako je vaše putovanje duže ili imate težak teren za prijeći, jako razmislite o kupnji romobila s ovjesom.


Postoje tri glavne vrste sustava ovjesa koji se obično nalaze na električnim romobilima: opružni, hidraulični ili zračni klip i gumeni ovjes. romobili s najboljim ovjesom imat će neku kombinaciju opruge i klipa-kombinaciju koja se naziva zavojnica-nad-hidraulika ili zavojnica-zrak.

Ovjes se može pričvrstiti na prednji, stražnji ili oba kotača. romobili u vrhunskoj klasi prigradskih vozila trebali bi imati prednji ili stražnji ovjes.


Mnogi električni romobili nemaju ovjes, dok oni visokih performansi, poput Apolla Pro, imaju snažan opružni ovjes.

Mnogi romobili odustaju od ovjesa u korist velikih pneumatskih guma koje pružaju efekte prigušenja. Oni mogu ponuditi bolji oblik ovjesa od jeftinih opružnih ovjesa.


Rasvjeta


Neki romobili, poput EMOVE Touringa, imaju kutne LED diode s gumbima koje pomažu u vidljivosti, ali nisu dovoljno svijetle da mogu samostalno stajati.


Romobili, poput bicikala, mogu imati bijelo prednje svjetlo i crveno stražnje svjetlo. Ako vozite po mraku, potrebno je imati i prednje i stražnje svjetlo. Zbog dizajna električnih romobila, oni obično nemaju jako vidljiva stražnja svjetla. Ako ćete se voziti noću, dobro razmislite o dodavanju trepćućih stražnjih svjetala u kacigu ili ruksak.


Kočnice


Qiewa QPower ima masivne potpuno hidraulične disk kočnice koje daju vrlo snažnu zaustavnu moć.

Kvalitetan kočioni sustav bitan je za sigurnost i kontrolu tijekom vožnje električnim romobilom. Poput onih na automobilu ili biciklu, kočnice su ono što usporava električni romobil. Kočnice električnih romobila mogu se podijeliti u dvije kategorije: mehaničke i elektroničke.


Mehanički kočioni sustavi su oni koji se oslanjaju na fizički mehanizam za usporavanje romobila i uključuju nožne, bubnjaste i disk kočnice.

Tipični zaustavni put od 24 kmh za mehaničke sustave iznosi 6 metara, a apsolutno najbolji je ispod 3 metra.

Nožne kočnice, koje se aktiviraju pritiskom noge na stražnji blatobran, uzrokuju njegovo trljanje o stražnju gumu, usporavajući je. Ova vrsta kočnica ima zaustavnu snagu, ali nije učinkovita kao bubanj ili disk kočnice.

Bubanj kočnice su zatvorene unutar glavčine kotača, općenito imaju manje održavanja od ostalih vrsta kočenja i imaju dosljedne performanse u vlažnim uvjetima.


Disk kočnice imaju najveću zaustavnu moć i lakše su od bubanj kočnica. Obično se nalaze na vrhunskim romobilima vrhunskih performansi i romobilima visokih performansi, ali se mogu pojaviti i na kvalitetnijim proračunskim romobilima.

U našim testovima na cestama u stvarnom svijetu otkrili smo da su disk i kočnice s bubnjem najučinkovitije.


Elektronički kočioni sustavi oslanjaju se na korištenje samog motora za kočenje i uključuju strogo električne i regenerativne sustave kočenja. Električne i regenerativne kočnice su najslabije. Ako putujete brzinom većom od 30 km / h i morate brzo stati, oni sami neće odraditi posao. Tipični zaustavni put od 15 km / h samo pomoću elektroničke kočnice iznosi 30 do 40 stopa.


Mehanički kočioni sustavi ponudit će znatno jače kočenje od elektroničkih sustava. Međutim, elektronički sustavi imaju koristi od toga što ne zahtijevaju povremene prilagodbe ili održavanje. Mnogi romobili imat će kombinaciju elektroničkih i mehaničkih kočnih sustava. Iz sigurnosnih razloga preporučujemo romobile koji imaju najmanje dva kočna sustava u slučaju kvara jednog.


Gume


Gume dolaze u dvije vrste: čvrste (bezzračne) gume i pneumatske (napunjene zrakom) gume.

Čvrste gume Postoji nekoliko vrsta guma bez zraka, a one uključuju saće, polimerne i čvrste. Čvrste gume su inferiorne u odnosu na pneumatske u svakom pogledu, osim što praktički ne zahtijevaju održavanje. Kad se vozite na čvrstim gumama, veća je vjerojatnost da ćete osjetiti svaku neravninu, pa čak i posrnuti preko linija boje na cesti.


Pneumatske gume Uvijek preporučujemo pneumatske gume jer daju bolju kvalitetu vožnje (sa ovjesom ili bez ovjesa), a njihova podatna guma djeluje mnogo bolje u nepovoljnim uvjetima na cesti. Neke gume ispunjene zrakom imaju unutarnje cijevi koje se mogu zamijeniti ako su oštećene; ostale gume ispunjene zrakom su bez zračnica. Pneumatske gume imaju prednost apsorpcije udara i boljeg upravljanja (osobito po lošem vremenu).


Nedostatak pneumatskih guma je to što je potrebno više održavanja od bezzračnih sorti. Pneumatske gume su sklone puknućima i moraju se napuniti zrakom kada imaju nizak tlak. Pneumatske gume, s cijevima i bez zračnica, uobičajene su u svim cjenovnim razredima osim u proračunskom rasponu, gdje su gume gotovo isključivo čvrste.


Pneumatske gume uobičajene su u svim cjenovnim razredima, osim u proračunskom rasponu, gdje su gume gotovo isključivo bez zraka (čvrste).

Profesionalni savjet: Ne podcjenjujte poboljšanu kvalitetu vožnje koju ćete postići s pneumatskim gumama. To će napraviti veliki napredak pri prevrtanju čak i po minimalno neravnim terenima, gdje vibracije na cesti mogu biti vrlo neugodne na vašim stopalima i nogama. Osim toga, možete spriječiti ispucale gume slijedeći nekoliko jednostavnih savjeta.


IP ocjena


Zaštita od prodora ili IP klasa govore vam koliko je električni romobil otporan na prašinu i vodu. IP ocjena sastoji se od dva broja, ali mi se fokusiramo na drugi jer vam govori koliko je romobil vodootporan. Što je broj veći - otporniji je na vodu i vlagu.

Nemaju svi romobili IP ocjenu. Ako planirate voziti svoj romobil u svim vremenskim uvjetima, poželjet ćete uložiti u jedan s najmanje IPx4 vodootpornošću.


IP ocjena i Značenje


IPx0 Bez zaštite

IPx1 do IPx3 Vrlo ograničena vodootpornost

IPx4 do IPx6 Pogodno za vožnju po kiši

IPx7+ Može se potpuno potopiti u vodu


Distributeri


Gdje kupujete električni romobil može biti gotovo jednako važno kao i ono što kupujete. Prilikom odlučivanja od koga ćete kupiti, imate nekoliko mogućnosti.


Pogledaj Ponudu Xiaomi Električnih Romobila >


Domaće


Naši urednici skloniji su kupovini od dobrog domaćeg distributera, iako će to općenito koštati više. Pristojan električni romobil koštat će stotine ili tisuće kuna. Dodana vrijednost kupnjom električnog romobila od dobrog domaćeg distributera bit će ogromna. Ovi distributeri često pružaju dobro jamstvo s korisničkom podrškom za rješavanje problema, zamjenske dijelove, popravak itd.


Općenito, prednosti kupovine na domaćem tržištu su brza dostava i bolja podrška nakon kupnje. Glavni nedostatak je to što je kupnja u zemlji skuplja od kupovine izravno iz Kine.


Lokalni trgovci osobnim električnim vozilima dobra su opcija ako ih imate u blizini. Romobile možete osobno provjeriti, a trgovci će vam ponuditi najbolju podršku nakon kupnje. Međutim, oni su obično najskuplja opcija s najmanjim izborom romobila.


Kao internetski trgovac, Amazon će imati najbržu dostavu, najlakši povrat i širok izbor. No, nakon podrške za kupnju morat ćete se osloniti na proizvođača nakon zatvaranja prozora za povratak (obično 30 dana). Za popularne romobile, poput Xiaomi Mi M365 s mnogo dostupnih dijelova i vodiča za popravak, to ne bi trebao biti problem.


Specijalni distributeri internetski su trgovci koji uvoze, prodaju i pružaju podršku nakon kupnje električnih romobila. Svaki od ovih trgovaca specijaliziran je za određenu marku. Neki distributeri romobila uključuju Apollo, Fluid FreeRide i VORO Motors. Zbog svoje specijalizacije, oni nude ravnotežu najboljih cijena i podršku nakon kupnje.


Jamstvo i korisnička podrška


Dok kupujete najbolji romobil za sebe, trebali biste saznati i ima li romobil jamstvo za uređaj, njegove sastavne dijelove i/ili održavanje.


Kao dio procesa pregledavanja romobila s certifikatom, ocjenjujemo i ocrtavamo jamstvene ponude, uključujući trajanje i uključenja. Također saznajemo o distributerima i markama romobila izravno od vozača e-romobila. Pročitajte koje su marke dokazale zadovoljstvo markom u našem članku o najboljim markama romobila.


Jedno od najboljih jamstava koje smo vidjeli je od Apollo romobila, koji nude 24-mjesečno jamstvo koje mijenja igre za sve svoje romobile.


Uz snažno jamstvo, predana i odzivna korisnička podrška izvrsna je prednost pri kupnji električnog romobila. Upoznavajući se s novim uređajem, možda ćete imati pitanja ili nedoumice o tome kako ga pravilno njegovati i popravljati. Iznimna korisnička podrška nakon kupnje nije dostupna kod svih distributera, pa je važno razumjeti prednosti i nedostatke ovisno o tome koju robnu marku kupujete odakle.


Održavanje


Razmišljanje o održavanju prije nego što kupite električni romobil spasit će vas od nepotrebnih bolova u budućnosti. Na primjer, neki električni romobili nemaju dostupne zamjenske dijelove. Kupnja jednog od ovih romobila značit će da ga možete poslati samo proizvođaču na popravak.


Učestalost popravaka Čak će i najtrajniji električni romobili zahtijevati održavanje. Podaci naše ankete vlasnika pokazuju da većina ljudi ima dva problema godišnje ili svakih 600 milja koji zahtijevaju održavanje. Najčešći dijelovi koje je potrebno popraviti su gume (ravni, niski profilni sloj), kočnice (kočione pločice, podešavanja kočnica) i branici (polomljeni, labavi). Pročitajte naš članak o tome kako spriječiti stanove.


Preventivno održavanje Proaktivno podešavanje može vam uštedjeti mnogo problema u budućnosti. Iako većina električnih romobila ne zahtijeva redovito održavanje većine svojih dijelova, možda će vam trebati neki na vašim gumama ili određenim vijcima.


Učini sam Uradi još jednu stvar na umu da ne postoji dobra infrastruktura za popravak električnih romobila jer se industrija tek formira, pa je najbolja opcija za redovito održavanje i popravke često sami.


Profesionalni savjet: Ako tražite informacije o popravku, održavanju ili nadogradnji, pogledajte naše detaljne tehničke vodiče za električne romobile (stalno se dodaje više).


Evo više o tome gdje možete popraviti električni trotinet.


Sažetak


Još uvijek niste sigurni gdje točno započeti?


Za dobar početni romobil preporučujemo nešto sa:


Domet 15 milja

Teži manje od 30 kg

Ima motor od 250 W (ili veći)

Najmanje jedna kvalitetna kočnica (bubanj ili disk)

Ima prednju ili zadnju pneumatsku gumu (ako ne oboje)

Ove su osnovne smjernice izrađene za prve vozače. U svakoj cjenovnoj kategoriji koja ispunjava ove uvjete možete pronaći modele, osim u početnim romobilima.


Pogledaj Ponudu Xiaomi Električnih Romobila >